Povabilo na sprehod med rožice

četrtek, 13. avgust 2015

Poletni detajli

Poletje se preveša že v drugo polovico, pa vas na blogu še vedno pozdravijo le trobentice in mačehe. Mogoče koga pogled na spomladanske lepotice v teh vročih dnevih vsaj malce ohladi... Kaj trenutno krasi okenske police in balkone? Za pokušino nekaj detajlov letošnjih poletnih zasaditev, ki so zaradi pomanjkanja časa nastale zelo pozno. Prve rožice so bile posajene šele 1. junija...

Preplet surfinij "Snow in Vicorian yellow" botaničnih pelargonij, temnolistnega mlečka, begonije "Braveheart" in zanimive trave z zvezdastimi socvetji "Rhynchospora colorata".


Podobna družba, namesto bele surfinije "Snow" je tukaj še ozkolistna tradeskancija - bela čipka, ki pa zelo rada dolgo spi, a ji tega ne smemo zameriti saj je to zelo trpežna rastlina, ki odlično prenaša tudi žgoče sonce. V prepletu rastlin so tudi gomoljne begonije, ki pa so jo sosede že malo nadvladale.So pa trpežne gomoljne begonije "Belina" lepo prišle do izraza v družbi rožnate bolivijske begonije "Summerwings" in streptokarpa, ker jim je bilo namenjeno dovolj prostora.Čudovite begonije "Summerwigs", v rožnati barvi, ko jih obsije jutranje sonceali pa jim je v družbi milion zvončkov okrog enih na polnem soncu že pošteno vroče.


In še malo bolj od daleč. V obešanki se družijo ob že omenjeni bolivijski begoniji še dve različni begoniji: viseča gomoljna begonija "Belina" v nežno rožnati barvi in kraljeva begonija ali "Begonia rex", ki je drugače že stara znana sobna rastlina. Za cvetoč poudarek poskrbijo milion zvočki sorte "Mozart". Pozorno oko opazi še koralno begonijo za katero je v sredini zmanjkalo prostora, z zadnje strani bi bila vidna ozkolistna tradeskancija, za dolžino pa poskrbi viseča pijavčnica.


Še ena trpežna in čudovita - novogvinejska vodenka iz serije "SunPatiens" namenjena prav za vroče sonce, kar pove že njeno ime.

Okrog devetih se pričnejo zbujati bele čipkaste zaspanke.Letošnja zelo iskana viseča petunija, ki nosi kar dve imeni: "Indian summer" ali "Mango". Katero vam je bolj všeč, presodite sami... Družbo ji delata viseči pisanolistni abutilon in že spet ozkolistna tradeskancija na najbolj vroči legi.


Za konec pa še en dišeč detajl. Ali veste kateri dišeči rastlini si delata družbo?


2 komentarja: